Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Call Center

Adana’da kesilen 700 kilogram at ve eşek eti Sakarya’da yakalandı

RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE ADANA’DA KESİMİ YAPILAN 700 KİLOGRAM AT VE EŞEK ETİ, SAKARYA’NIN HENDEK İLÇESİNDE JANDARMA EKİPLERİNCE YAKALANDI. HUSUSA İLİŞKİN 3 ŞÜPHELİ YAKALANIRKEN ŞÜPHELİLERDEN BİRİNİN ‘EVCİL HAYVANI KASTEN ÖLDÜRME’ SUÇUNDAN KAYDI BULUNDUĞU ÖĞRENİLDİ.

RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE ADANA’DA
Şehrazat Künefe

Ramazan ayı öncesinde Adana’da kesimi yapılan 700 kilogram at ve eşek eti, Sakarya’nın Hendek ilçesinde jandarma ekiplerince yakalandı. Konuya ilişkin 3 şüpheli yakalanırken şüphelilerden birinin “evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan kaydı bulunduğu öğrenildi.

Ramazan ayı öncesinde Adana’da kesimi yapılan at ve eşek etlerinin karayoluyla İstanbul’a götürülerek sucuk yapılıp piyasaya sürüleceği bilgisinin alınması üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Takibe alınan tır, Anadolu Otoyolu Hendek geçişinde durdurularak arama yapıldı. Yapılan arama neticesinde tırın dorsesinde 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirildi. Hususa ilişkin inceleme başlatan ekipler 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden C.D.’nin daha önce de “evcil hayvanı kasten öldürmekten” suç kaydı olduğu öğrenildi. Piyasaya sürülmeden ele geçirilen 700 kilogram et, İlçe Tarım Müdürlüğünce alınan numunelerin incelenmesi neticesinde “tek tırnaklı hayvan eti” olduğu tespit edilerek imha edildi. Hususa ilişkin Sakarya İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Jandarma, halkımızın güvenliği ve huzuru için her türlü önlemleri almaya devam ederken vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan bu suç örgütleriyle de mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Vatandaşlarımızın bu gıda teröristlerinin eline düşmemesi için bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaya özen göstermesi büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verildi.

Reklamı Geç
Mhp Belediye Başkan Adayı