Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Call Center

Kastamonu Belediyesi GES ve HES kuracak

KASTAMONU BELEDİYESİ TARAFINDAN GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ (GES) İLE HİDROELEKTRİK SANTRALLERİ (HES) KURULACAK.

KASTAMONU BELEDİYESİ TARAFINDAN GÜNEŞ
Şehrazat Künefe

Kastamonu Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ile güneş enerji santrali ile hidroelektrik santralleri kurulacak.

Kastamonu Belediye Meclisi, olağanüstü toplandı. Kastamonu Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda Belediye Meclisi tarafından Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’na GES ve HES kurulması için yetki verildi.

Toplantıda bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Vidinlioğlu, “Artık yenilenebilir enerji kaynakları çok önemli hale geldi. Yenilenebilir enerji için projemizin kredisi onaylanmış, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanabilmek önemli, kamu kurum kuruluşlarına da ihtiyacı olanın iki katı enerji üretebilmeleri için yetki verildi. Türkiye’nin genelinde uygulanan yöntemler belli. Çok ciddi yatırımlar gerektiren bir konu, enerji konusu. Yaklaşık 1 megavatlık için telaffuz edilen rakam 1 milyon dolar civarında. Biz de bir proje için çalışıyorduk. Kastamonu ortak sevdamız, belediye ve Kastamonu için çok önemli” dedi.

Bilgilendirmenin akabinde toplantıda, güneş enerji santrali (GES) projesi için İller Bankası’ndan kredi kullanılarak yapılması için Belediye Başkanı’na yetki verildi. Ayrıca Kastamonu Belediyesi tarafından Gürleyik hattı üzerinde 4 adet hidroelektrik santrali (HES) yapılması için de görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılan müzakerelerin ardından teklifler kabul edildi.

Reklamı Geç
Mhp Belediye Başkan Adayı